Napi pénzügyek

Bankszámlák

A napi pénzügyek intézésére való folyószámlák közül nem könnyű választani. Mi azoknak segítünk, akik nem akarnak hosszasan bíbelődni a feltételek böngészésével.

Pénzmozgatás

Mindenkinek érdemes odafigyelnie arra, mennyiért juthat a saját pénzéhez. Az eltérések ugyanis – főleg nagyobb összegeknél – még bankon belül is meghökkentően nagyok lehetnek.

Devizaszámlák

Régebben különlegességnek számított a devizaszámla, mára azonban a nagybankok kivétel nélkül kínálnak ilyent. Sőt, terjedőben az a gyakorlat is, hogy a különböző „normál" folyószámláknál is lehet külföldi devizanemet választani.

Nem jövök ki

A folyószámlákhoz több banknál (nem mindegyiknél) kapcsolható hitelkeret. Ez a kölcsön azonban az elmúlt években alaposan megváltozott, így a feltételekre érdemes kiemelten figyelni.

Kevesebbet költök

A havonta esetleg képződő pluszt sokan lekötik. Nem kevesen akadnak azonban, akik hagyják csak úgy heverni a folyószámlán. Na, ez az, ami általában csak a bankoknak jó.

Bankkártyák

Ma már nem létezhet bankszámla kártya nélkül. Nem mindegy azonban, milyen plasztikot választ valaki. Az éves díjban lévő különbség azonban eltörpülhet az egyéb költségeknél levő eltérésekhez képest.

Hitelkártyák

A hitelkártyák segítséget jelenthetnek az időleges pénzhiány áthidalásában, az akciós vásárlási lehetőségek kihasználásában. Könnyen csapdába is ejthetik azonban használóikat.
További cikkek