Közgazdászok vagyunk, gazdasági újságíróként együttesen több évtizedet töltöttünk azzal, hogy a napi pénzügyi híreket és eseményeket elemezzük és érthető formában tálaljuk az olvasóknak. Most saját weblapunkon szeretnénk zsebre menő tanácsokat adni.
Számukra fontos, hogy az emberek tudatosan nyúljanak a pénzükhöz és átgondolt, jó döntést hozzanak. És ebben mi segíthetünk.

LOVAS JUDIT - ügyvezető

1994-ben végeztem a ma Corvinus névre hallgató Budapesti Közgazdaság-tudományi Egyetemen. Azóta gazdasági újságíróként dolgozom. Közel tíz évig a Világgazdaságnál, majd a Figyelőnél foglalkoztam a pénzügyekkel újságíróként és szerkesztőként is. Később szabadúszóként a HVG-nek, a Figyelőnek és Világgazdaságnak írtam, a Nők Lapja pénzügyi szakértő rovatát készítettem. A Magyar Rádió 180 perc című reggeli műsorában 2 évig, 2008 és 2010 ősze között hallhatták a mindennapi pénzügyeinket érintő összeállításaimat, tanácsaimat. 2005 áprilisában Minőségi Újságírásért díjat nyertem a Figyelőben megjelent, Felejtésadó c. cikkemért. Háromgyerekes családanyaként tisztában vagyok azzal, hogy egy háztartásban minden fillérnek megvan a helye.

Email: lovasju@azenpenzem.hu

 

B.VARGA JUDIT - főszerkesztő

A rendszerváltást követően lettem újságíró, közgazdászi állást hagytam ezért ott. Az első időszak nem volt éppen nehézségektől mentes, több lapnál is megfordultam. Azután hat évet töltöttem a Népszabadságnál (ahol adóval, bankokkal és biztosítókkal is foglakoztam), utána hasonló időt szerkesztőként a Világgazdaságnál. A honlapért majd tíz év után a Napi Gazdaságot hagytam ott. Bár hosszú ideje kifejezetten pénzügyi szakírónak számítok, mindig fontosnak tartottam, hogy tudásom minél szélesebb rétegnek adjam tovább. Erre ad jó lehetőséget az azenpenzem.hu.

Email: bvj@azenpenzem.hu