Rendszeres megtakarítások


Több bank kínál olyan megoldásokat, amelyekkel azok is hosszabb távra takarékoskodhatnak, akik csak keveset tudnak havonta megtakarítani. Így egy idő után úgy juthat nagyobb összeghez, hogy a spórolást a mindennapokban szinte észre sem veszi. Az ajánlott lehetőségek között akadnak betéti, de ezek a lezuhant kamatok miatt szinte teljesen visszazsorultak. A befektetési megoldások, ahol általában automatikusan befektetési jegyekbe kerül a pénz, kedveltebekké váltak, de kockázatosabbak.
A megtakarítási programoknál nincs meghatározott lekötési idő. Az ösztönzés érdekében azonban "büntethetik", ha valaki fogyasztja és nem gyarapítja számláját
A kamatozás a megtakarítási programoknál is lehet egyszerű, sávos vagy lépcsős. Mielőtt valaki beszállna egy ilyen megoldásba, érdemes tisztáznia ezeket a részleteket.
 

A rovat legfrissebb cikkei:

Több mint százmilliárd ment bankbetétbe

2014. május 30. Miközben újabb és újabb mélységekbe esnek a bankok által kínált betéti kamatok, a lakosság áprilisban a legfrissebb jegybanki jelentés szerint százmilliárdnál magasabb összeget helyezett el betétként a bankoknál. Részletesebben megnézve kicsit más a kép. A teljes cikk itt olvasható.


Nézegessen kamatokat, és sírjon!

2014. május 18. Az elmúlt héten is folytatták a bankok a betéti kamatok mérséklését, követve a jegybank április végi lépését. A bankok nem törik magukat a pénzünkért, egy éves lekötésre a 3 százalékos kamat már kiemelkedőnek számít. A folyószámlára pedig semmit sem fizetnek. A teljes cikk itt olvasható.

Hogyan bukható tartósan pénz?

2014. április 29. Régi szabály, hogy aki megszorul, az többszörösen is rosszul jár. Ez a helyzet akkor is, ha valaki tartós betéti szerződését (tbsz) kénytelen megbontani. Többen gondolták úgy, hogy a 2012-ben lehetővé tett devizabefektetések esetében jobb a helyzet, hiszen a kieső kamatot ellensúlyozhatja a teljes egészben zsebre tehető árfolyamnyereség. Ez azonban nincs így. A teljes cikk itt olvasható.

 

Korábbi cikkek:

Hova tegyem a pénzem?

2014. április 8. Folytatódik a betéti kamatok csökkenése, a megtakarítóknak pedig szembe kell nézniük azzal, hogy a pénzüket csak gondos mérlegeléssel tudják hizlalni. A biztonságra vágyók új megtakarításra vagy aktív bankhasználatra kaphatnak kiemelkedő kamatot, az állampapír viszont mindenkinek jó döntés lehet. Összeszedtük a top kínálatot. A teljes cikk itt olvasható.


Itt vannak a legjobb kamatok

2014. március 19. Az elmúlt hetek sem teltek el további kamatcsökkentések nélkül. A betéti kamatok mára siralmas szintre süllyedtek, csak akciós ajánlatoknál találkozhatunk 2 százalék feletti kamatokkal. Jó hír viszont, hogy néhány pénzintézet már emel az egy éves lekötés esetében. A teljes cikk itt olvasható.


További cikkek