Beköltözik a Tescóba az Erste

2024. május 23. Hatvan Tesco áruházban létesített pénzügyi pontot az Erste. A bank az indulásra új szolgáltatással készült: az áruházakban igényelhető olyan hitelkártya, amellyel az igénylés után legfeljebb egy órával már lehet fizetni. Az ügyfelek az instant, digitális kártya mellett természetesen később a hagyományos plasztikot is kézhez kapják.

Együttműködési megállapodást kötött a Tesco és az Erste. Áprilistól a bank működteti – az Alfa biztosítóval közösen – a kereskedelmi lánc üzleteiben található pénzügyi pultokat. A Tesco 197 magyarországi áruházából jelenleg hatvan egységben van ilyen pult, amelyekben az Erste lakossági bankszámlát, hitelkártyát, és személyi kölcsönt kínál a vásárlóknak. A banki ügyintézés teljesen digitalizált és papírmentes, a tanácsadás digitális platformon megy, a szolgáltatásokat pedig azonnal aktiválni lehet az ügyfelek okostelefonján.

Az Erste az indulásra, mint hangsúlyozta: Magyarországon eddig nem látott szolgáltatással készült. A Tesco áruházakban igényelhető Erste Bevásárló Hitelkártyával az ügyfelek szinte azonnal, helyben az áruházban is fizethetnek. Az igényléstől számított egy órán belül az Erste digitális platformján, a George-ban rendelkezésre állnak a jóváhagyott hitelkártya adatai, így például a kártyaszám, a lejárat és a háromjegyű biztonsági kód. A mobiltelefonhoz hozzárendelve (tokenizálva) akár ott rögtön, az áruház kasszájánál fizethetnek is az új Erste Bevásárló Hitelkártyával, de online is vásárolhatnak vele. Az ügyfelek az instant, digitális kártya mellett természetesen később a hagyományos plasztikot is kézhez kapják.
 
Az erstés ügyfelek okostelefonjukon George-ból, míg a nem erstés vásárlók a Tesco áruházak pénzügyi pultjánál adataik megadásával, a George alkalmazás telepítésével, majd személyazonosságukat egy szelfivel megerősítve igényelhetik az Erste Bevásárló Hitelkártyát. A hitelbírálat a legtöbb esetben emberi beavatkozás nélkül, automatizáltan történik – ennek is köszönhető, hogy az egész folyamat ilyen gyors. Az Erste Bevásárló Hitelkártya igényléséhez a legtöbb esetben nincs szükség jövedelemigazolásra, a vásárlóknak nem kell közüzemi- vagy telefonszámlát magukkal vinni.

Szerző: BVJ
Címkék:  , , , , ,

Kapcsolódó anyagok